De Chinese regering is niet veel voorstander van cryptocurrencies. Het heeft de uitwisseling van digitale valuta’s en initiële munten aanbiedingen al verboden en kan zelfs de enorme crypto-mijnbouwindustrie vernietigen. Maar aan de andere kant heeft het de ontwikkeling van toepassingen ondersteund op basis van blockchain-technologie waaronder digitale valuta’s zoals Bitcoin opereren. Dat momentum leidde tot een explosie van Chinese blockchain-gerelateerde projecten.

Ant Financial is de leider op dit gebied en heeft zich al gepositioneerd als ‘s werelds grootste financiële technologiebedrijf voor zijn waarde.

Als een dochteronderneming van e-commerce conglomeraat Alibaba, Ant Financial is verantwoordelijk voor de Alipay Digital Payment Service, alomtegenwoordig in China. Hij investeert ook fors in geavanceerde technologieën zoals kunstmatige intelligentie, Quantum Computing en, ja, blockchain. Een van de belangrijkste doelstellingen van dit hightech-initiatief is het bouwen van een “industrieel Internet”, zei ant Financial ‘s Blockchain Department Director Hui Zhang heeft onlangs gezegd tijdens de recente activiteiten van Blockchain door MIT Technology Review.

Hoewel 600.000.000 Chinese gebruikers het afgelopen decennium verbinding hebben met het Internet, zei hij dat digitale diensten die aangepast zijn aan de Chinese industrie sterk verbeterd moeten worden. In zijn mening zal blockchain-technologie in combinatie met het internet of Things en kunstmatige intelligentie bedrijven een efficiëntere manier bieden om waardevolle gegevens te verbinden en uit te wisselen en zo hun productiviteit te verhogen, vertelt Zhang: ” We hebben een beter Collaboratief netwerk nodig. ” Voor ant Financial zal blockchaintechnologie cruciaal zijn voor dat.

Het bedrijf, dat in 2018 werd gewaardeerd op bijna 135.000.000.000 euro, heeft zijn eigen blockchain-platform ontwikkeld. Alibaba was wereldleider in cumulatieve patenten in 2018, vlak voor IBM (de centrale bank van China vierde plaats). Ant Financial gebruikt deze technologie al voor verschillende toepassingen: een om liefdadigheids donaties te zoeken en die tot dusver al ongeveer 45.000.000 euro hebben ingezameld, een andere om fysieke elementen zoals de componenten van de toeleveringsketen te traceren, en een derde dat snelle grensoverschrijdende betalingen in Azië vergemakkelijkt. Het creëert ook een blockchain-gebaseerd platform om de internationale handel te financieren.

Naast het werken aan zijn reeds gepatenteerde technologie, is ant Financial ook bezig met het ontwikkelen van applicaties voor de open source blockchainplatform Hyperledger, evenals een privé versie van Ethereum. Zhang zei hij het bedrijf onderzoekt hoe het uitgeven van digitale assets in “een vorm van token” in de blockchain die zou vertegenwoordigen een reëel-wereld waarde element, zoals een Fiat-valuta of een ander type Asset.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *