Het hart van ieder van ons is anders. Net als de Iris of vingerafdruk, onze hart signatuur is uniek en kan worden gebruikt om ons te onderscheiden van anderen. Het allerbelangrijkste is dat het op afstand kan worden gedaan.

Het is dat laatste punt dat de belangstelling van de speciale troepen van de Verenigde Staten heeft bepist. Hoewel het niet de enige biometrische techniek met lange afstand is. Het benadrukt ook de analyse van de stap, die het mogelijk maakt om iemand te identificeren door de manier waarop ze lopen. Dit is de methode die naar verluidt werd gebruikt om een beruchte ISIS-terrorist te identificeren voordat hij een drone-staking voerde. Maar de stappen, net als de gezichten, zijn niet noodzakelijkerwijs onderscheidend. In tegenstelling tot hen is de hart signatuur van elke persoon uniek, constant en kan niet worden gewijzigd of gewijzigd.

Detectie op afstand
Een nieuw apparaat, ontwikkeld voor het Pentagon op verzoek van de Amerikaanse Special Forces, is in staat om mensen te identificeren zonder hun gezicht te zien: het detecteert hun unieke hart signatuur met een infrarood laser. Op dit moment werkt het tot 200 meter afstand, maar dit cijfer kan worden versterkt met een betere laser. Het kantoor van het kantoor van technische ondersteuning voor de strijd tegen het terrorisme van het Pentagon Steward Remaly Details: “Ik zeg niet dat het uit de ruimte kan worden gedaan, maar langere scopes moeten mogelijk zijn.”

Infrarood contactsensoren worden vaak gebruikt om de pols van een patiënt automatisch op te nemen. Ze werken uit de analyse van veranderingen in infraroodlicht reflectie veroorzaakt door de doorbloeding. Maar het nieuwe apparaat, genaamd Jetson, gebruikt een techniek die bekend staat als laser vibrometrie om de beweging van het buitenste materiaal veroorzaakt door de hartslag te detecteren. Het werkt door middel van normale kleding als een shirt en jas (maar niet met zeer dikke kledingstukken, zoals een winterjas).

De meest gebruikelijke manier om biometrische identificatie op afstand uit te voeren is door gezichtsherkenning. Maar daarvoor heb je een goed vooraanzicht van het gezicht nodig, dat moeilijk te verkrijgen kan zijn, vooral van een drone. Gezichtsherkenning kan ook ingewikkeld zijn door accessoires zoals baarden, zonnebrillen en zakdoeken.

Deze cardiale handtekeningen worden al gebruikt voor identificatietaken. Het Canadese bedrijf nymi heeft een sensor ontwikkeld in de vorm van een polsbandje als alternatief voor vingerafdruk identificatie. De technologie is getest door de Halifax Construction Society in het VK.

Om deze aanpak uit te breiden, is Jetson afhankelijk van een aanpassing van een commercieel apparaat dat meestal wordt gebruikt om de trillingen van constructies zoals windturbines op afstand te controleren. Toegevoegd een speciale Gimbal zodat een onzichtbare laserpunt kan worden gehouden op een doelwit. Het duurt ongeveer 30 seconden om het resultaat te geven, dus voor nu is het alleen effectief wanneer het onderwerp zit of staat.

Beter dan gezichtsherkenning
Remaly’s team ontwikkelde ook algoritmes die een hart signatuur van laser signalen kunnen extraheren. De manager zegt dat Jetson nauwkeurigheid van meer dan 95% in goede staat kan bereiken en dat het verder kan worden verbeterd. In de praktijk wordt Jetson waarschijnlijk gebruikt in combinatie met gezichtsherkenning of andere identificatiemethoden.

De onderzoeker aan de Staatsuniversiteit van New York in Buffalo (VS) Wenyao Xu heeft ook een externe hartsensor ontwikkeld, hoewel deze op slechts 20 meter afstand werkt en een radar gebruikt. Hij gelooft dat de cardiale focus veel steviger is dan gezichtsherkenning. “Als vergeleken, cardiale biometrie zijn stabieler en kan nauwkeurigheid van meer dan 98% bereiken,” zegt hij.

Een duidelijke beperking is de noodzaak van een database van cardiale handtekeningen, maar zelfs zonder het, het systeem heeft interessante toepassingen. Bijvoorbeeld, een opstandige die gevangen is tijdens het plaatsen van een geïmproviseerd explosiemiddel kan later worden geïdentificeerd door zijn hart signatuur, zelfs als de naam en het gezicht van die persoon onbekend zijn. Biometrische gegevens worden ook routinematig verzameld door het leger van de V.S. in Irak en Afghanistan, zodat cardiale gegevens kunnen worden toegevoegd aan die database.

Op de langere termijn, de technologie zou kunnen vinden veel meer toepassingen, volgens de ontwikkel. Bijvoorbeeld, een arts kan zoeken naar aritmieken en andere ziekten op afstand, en ziekenhuizen kon de toestand van de patiënten te controleren zonder dat ze te verbinden met machines.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *