Als het gaat om de Amerikaanse politiek, is geld de sleutel. Jarenlang is veel van de macht over campagnes en politieke aangelegenheden geconcentreerd in de handen van rijke mensen die duizenden dollars doneren aan de campagnes van hun favoriete kandidaten.

Onlangs is dat veranderd. Kleinere campagne donaties van een breder deel van de kiezers hebben een grotere rol gespeeld dankzij nieuwe online fondsenwervings tools.

Maar die kleine groep grote sponsors heeft na de verkiezing nog steeds een enorme invloed op de politieke prioriteiten, zegt zakenman Bill Warren. Verkozen politici luisteren nauwer naar “de mensen die de grote controles ondertekenen”, zegt hij, wat betekent dat de problemen en de belangrijkste oorzaken voor kleine donoren vaak onderweg verloren gaan.

Warren denkt dat blockchain die kleine donoren kan helpen. Hij en andere medeoprichters van peeps Democracy zijn ervan overtuigd dat een combinatie van Crowdfunding, blockchain-voting en op cryptovaluta gebaseerde incentives genoeg zijn voor kleine donoren om een krachtigere stem te hebben in het Amerikaanse beleid Verenigde. De eerste app die ze maken, genaamd we the peeps, is een fondsenwervings platform met het idee om “gewone mensen in staat te stellen geld te werven rond bepaalde problemen of oorzaken en vervolgens te stemmen waar ze naartoe gaan”, zegt Warren, CEO van het bedrijf. .

Er is al een zeer populair platform gericht op kleine donoren: een non-profit organisatie genaamd ActBlue heeft instrumenten ontwikkeld die democratische kandidaten voor verkiezing kunnen gebruiken om online geld te inzamelen. ActBlue beweert dat hij meer dan 3.100.000.000 euro heeft ingezameld sinds 2004, en een analyse van FiveThirtyEight en het centrum voor openbare integriteit constateerden dat meer dan de helft van alle individuele donor bijdragen aan democratische kandidaten in de Congres in 2018 ging door dit platform.

Wat Warren echter nog ontbreekt, is een online crowdfundingplatform waar donoren in plaats van kandidaten voorop staan. Dat is wat hij voor ons de peeps voorziet.

De kern van het systeem is een op Ethereum gebaseerde cryptovaluta genaamd peeps. Het platform geeft gebruikers een bepaald aantal peeps-tokens bij het registreren. Tokens kunnen worden gebruikt om verschillende acties uit te voeren op het platform. Als u bijvoorbeeld een fondsenwervingscampagne wilt starten met de naam ‘ verplaatsing ‘, moet een gebruiker deelnemen aan 10 tokens. Er kunnen bewegingen worden gestart rond specifieke politieke kwesties.

In de kleine privé test die het bedrijf momenteel uitvoert, is een gebruiker bijvoorbeeld een beweging begonnen op het gebied van klimaatverandering. Als de beweging groeit in termen van supporters en verplichtingen, zal de persoon die het initiatief heeft genomen meer tokens krijgen en, op zijn beurt, meer invloed.

Gebruikers kunnen ook voorstellen aan de politici dat ze lopen voor een federaal kantoor wat een bepaalde verhuizing ze moeten duwen. Mensen kunnen dan stemmen op suggesties en beslissen of ze willen doneren. Politici suggereren en stemmen komt op kosten van peeps. Wanneer de stemming voorbij is, zal een externe betalingsverwerker, de zogenaamde democratie-engine, het geld verdelen over de winnende kandidaten. Warren en zijn mede-oprichters hopen dat het platform na verloop van tijd populair genoeg zal worden voor politici om te gaan concurreren voor deze Awards.

Peeps-democratie zal inkomsten genereren door een Commissie van 4,75% op te laden voor donaties, vergelijkbaar met andere crowdfundingplatforms zoals Kickstarter. Doel gebruikers zijn kiezers die prioriteit geven aan transparantie in de politiek, vooral millennials.

Het project kan worden beschouwd als een gedecentraliseerde versie van een politiek Actiecomité (PAC). De zogenaamde PACs zijn organisaties die honderdduizenden of miljoenen dollars van grote donoren verhogen en het geld distribueren naar hun gekozen kandidaten, 4.435 euro per keer. Er zijn verschillende soorten die variëren afhankelijk van de wettelijke vereisten die ze moeten volgen. SuperPACs zijn bijvoorbeeld een populaire manier om grote sommen geld te werven ter ondersteuning van politieke oorzaken en problemen, maar ze mogen geen bijdrage leveren aan verkiezingscampagnes.

Blockchain-technologie is al lang aangejaagd als een instrument om de democratie uit te breiden, omdat blockchain-netwerken in theorie niet worden gecontroleerd door één entiteit en zeer moeilijk te censureren of corrupt zijn. Een gemeenschappelijke transactie databank, die ook stem tellingen zou kunnen omvatten, is inherent transparanter en open, volgens haar voorstanders.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *